Pécsi Tudományegyetem logo PTE Műszaki és Informatikai Kar
Mérnök Informatikus
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Ujvári János diplomadíj-pályázat felhívás a 2023/24 tanév tavaszi félévében végzős hallgatók részére

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit.

Rajz intenzív felkészítő program 2024

Rajz intenzív felkészítő program - a rajz alkalmassági illetve gyakorlati vizsgá(k)ra. A rajz felkésztő program időpontja: 2024. május 24-26. (péntek-szombat-vasárnap).

A program közvetlenül megelőzi a vizsgák tényleges időpontját, és lehetőséget teremt arra, hogy a felkészülés hajrájában még segítséget, útmutatást kapjanak a résztvevők. A két nap alatt intenzív felkészítés zajlik, mely az alkalmassági- és gyakorlati vizsga követelményeivel megegyező feladatok kiscsoportos kidolgozásából és begyakoroltatásából tevődik össze.


A PTE MIK kapta a Legjobb Cisco Hálózati Akadémia-díjat

A 2023-as évben elért eredményei alapján idén a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara érdemelte ki a Legjobb Cisco Hálózati Akadémia díjat, amelyet ünnepélyes keretek között az IOK 2024 Informatikai Oktatási Konferencián adtak át. A Cisco Hálózati Akadémia 25. évfordulójára a meghatározó hazai informatikai cégek vezetői által alapított díjjal olyan oktatók és intézmények munkáját ismerik el, akik a Cisco Hálózati Akadémiai Program keretén belül kiemelkedő szerepet vállaltak és vállalnak a diákok piacképes informatikai tudáshoz való juttatásában. A NetAcad Oktatásért Díj intézményi kategóriájának díjazottja a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara lett, Gyurák Gábor, a kar mesteroktatója pedig bekerült a NetAcad Oktatásért Díj oktatói kategória első három helyezettje közé.

Kapocs a tudáshoz könyvtári podcast

A Kapocs a tudáshoz könyvtári podcastünkben ezúttal Prof. Dr. Balogh Péter immunológus, egyetemi tanár, a PTE Általános Orvostudományi Kar Immunológiai és Biotechnológiai Intézet intézetigazgató-helyettesét láttuk vendégül.